X2 - Sulama Günlerini Ayarlama

Sulama için Haftanın Belirli Günlerini Ayarlama
  1. Kadranı SULAMA GÜNLERİ konumuna getirin.
  2. Ekran seçilen son programı gösterir (A, B veya C). PRG düğmesine basarak başka bir programa geçebilirsiniz. Ekranda Monday (Pazartesi) üzerinde yanıp sönen bir yağmur damlası sembolü gösterilir.
  3. Sulama gününü eklemek için ARTI düğmesine ve bu günün sulama günü olmasını sonlandırmak için EKSİ düğmesine basın. 

NOT: Okları kullanırsanız, ODD (tek), EVEN (çift) veya INTERVAL (fasilali) moduna girebilirsiniz.  Ok düğmesine basmaya devam ederek belirli günlere geri dönebilirsiniz.

Sulama Yapılması için Tek veya Çift Günlerin Seçilmesi

Bu özellik sulama için haftanın belirli günleri yerine ayın sayılı günlerini kullanır (tek günler: 1., 3., 5. vs.; çift günler: 2., 4., 6. vs.).

NOT: Tek sayılı günlerde sulama seçildiğinde, her ayın 31. günü ve Şubat ayının 29. günü her zaman için “kapalı” gündür.

  1. Kadranı SULAMA GÜNLERİ konumuna getirin.
  2. Ekranda  simgesi ve ODD (tek) yazısı görünene kadar ok (>) düğmesine basın.  Tek sayılı günlerde sulama yapılması isteniyorsa, bu özellik zaten ayarlı olduğu için kadranı tekrar başlat konumuna getirin.
  3. Çift sayılı günlerde sulama yapılması isteniyorsa, eksi (-) düğmesine bir kez basın.  simgesi ve EVEN (çift) yazısı görüntülenir. EKSİ düğmesine basarak ODD (tek) ile EVEN (çift) arasında geçiş yapabilirsiniz.
Aralıklı Sulamanın Seçilmesi

Haftanın günü (P-C) veya tarih hakkında endişelenmenize gerek kalmadan daha tutarlı bir sulama programına sahip olmak istiyorsanız bu özellik kullanışlıdır. Seçtiğiniz aralık, sulama günü dahil olmak üzere sulamalar arasında geçen günlerin sayısıdır. Bu seçenek sayesinde 1 ile 31 gün arasında sulama aralığı seçebilirsiniz.

  1. Kadranı SULAMA GÜNLERİ konumuna getirin. “MON” üzerindeki damla simgesi yanıp sönüyorsa, adım 2'ye geçin. “MON” üzerindeki simge yanıp sönmüyorsa, aralık sayısı ekranda görünene kadar sağ ok düğmesine basın (bkz. adım 2).
  2. ODD (tek) veya EVEN (çift) yanıp sönünceye kadar sağ ok düğmesine basın, ardından sağ ok düğmesine bir kez daha basın. Ekran aralık moduna geçer ve ekranın sol üst tarafında Aralık Günü sayısı yanıp söner. Sayının altında “interval” sözcüğünü görürsünüz. 
  3. Aralık veya tekrar çalışması için kalan gün sayısı yanıp söner. Artı veya eksi düğmelerini kullanarak sulama arasında istenen gün sayısını seçin. 1 sayısı yanıp söndüğü zaman artı düğmesine bir kez basın. Ekranda şimdi iki sayı görünür: aralık ile tekrar çalıması için kalan gün sayısı. 1 sayısı her gün sulama yapılmasını belirtir. 2 sayısı iki günde bir sulama yapılmasını belirtir. Aralık, sulamalar arasında 1-31 gün için ayarlanabilir.
  4. 1 günlük bir aralıktan 2 günlük bir aralığa geçtiğinizde, ekranın sağ tarafında kalan gün sayısını görürsünüz. Aralıkta kalan günleri değiştirmek için sağ ok düğmesine bir kez basın. Kalan günler yanıp söner, bir sonraki istenen sulamaya kadar kalan gün sayısını seçmek için artı veya eksi düğmesine basın.  Bir gün kalması, ertesi gün sulama yapılacağı anlamına gelir.
  5. Aralıklı Sulama kullanırken, sulama için ayarlanan tüm günlerin ON (açık) olması en iyi seçimdir. Ekranın alt kısmında, günlerden birinin üzerinde  simgesini görüyorsanız, gün yanıp sönmeye başlayana kadar sağ ok düğmesine basın.  simgesini sulama olmayan bir günden kaldırmak için Artı düğmesine basın.

 

Hala yardıma ihtiyacın var mı? Buradayız.

Bize hangi konuda desteğe ihtiyacınız olduğunu söyleyin, biz de sizin için en iyi çözümü bulalım.

İletişim Desteği